22 decembrie 2015

Incompatibilități stridente


Domnii de mai jos sunt declarați incompatibili de ANI

Domnul Toth Tivadar (UDMR). A se vedea nr. 13. Din 20 noiembrie 2014!! Iată ce ne spune ANI: 

"În calitate de consilier local, a participat la adoptarea Hotărârilor Consiliului Local al Municipiului Sighișoara, în baza cărora Fundația Cultural-Științifică Gaudeamus din Sighișoara (fundație la care persoana evaluată  deține interese prin intermediul membrilor de familie) și Clubul Sportiv „Spartacus” Sighișoara (club sportiv al cărei președinte este persoana evaluată) au beneficiat de ajutor financiar din parte municipalității, încălcând, astfel, dispozițiile art. 46 din Legea nr. 215/2001 și art. 75, lit. a) și f) din Legea nr. 393/2004.

UDMR-ul local s-a comportat ca atare și l-a susținut pe penalul Dăneșan cu trup și suflet. Pentru că nu-i așa, o mână spală pe alta. Și amândouă curul politicii sighișorene. Așa au fost dirijate fonduri bugetare locale către o fundație care ridică mari semne de întrebare. Din mai multe puncte de vedere de care ne vom ocupa ulterior.



Domnul Adrian Burlacu (PNL). A se vedea punctul 15. Din 16 decembrie 2014!

https://www.integritate.eu/Comunicate.aspx?PID=20&NewsID=1799
CONFLICT DE INTERESE DE NATURĂ ADMINISTRATIVĂ

Având un interes patrimonial, a participat la deliberarea și adoptarea a șase hotărâri emise de Consiliul Local al Municipiului Sighișoara privind organizarea, în luna iulie a fiecărui an, a Festivalului Sighișoara Medievală, în parteneriat cu Asociația Turistică Sighișoara.

Ulterior adoptării hotărârilor, în calitate de Președinte al Asociației Turistice Sighișoara a semnat cu Primăria Sighișoara trei acorduri de parteneriat privind organizarea, în luna iulie din fiecare an, a Festivalului Sighișoara Medievală.

Decizia de aprobare a parteneriatelor dintre Primăria Municipiului Sighișoara și Asociația Turistică Sighișoara îi garanta persoanei fizice BURLACU ADRIAN desfășurarea în cele mai bune condiții a activității de comerciant, prin intermediul societății comerciale (cu puncte de lucru în perimetrul desfășurării festivalului) al cărei asociat unic și administrator este.

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. 1) din Legea nr. 215/2001, art. 75, lit. c) și f) și art. 77, alin. (1) din Legea nr. 393/2004.

Ani de zile, această așa zis asociație a făcut și desfăcut turismul comercial sighișorean. Lider, veșnicul boss al turismului local, Adrian Burlacu. Asociația a organizat festivalul de artă medievală, a pus botul la bugetul local, a avut exclusivitate. Caftitorul de femei în vârstă, musiu "Băă" Burlacu a venit în Sighișoara un fel de rupt în tur. Inginer priceput la fotbal sau fotbalist priceptul la inginerie, nu vom afla niciodată cu exactitate. Ascensiunea sa a început după 1989 dar s-a accelerat subit după ce a intrat în politică. Dovezi, gârlă. Nesimțire, cât casa, multe dosare legate de apariția hotelului Corona (printr-un hocus-pocus destul de dubios) rămân în expectativă de prea multă vreme...



Domnul Adrian Ghercă (PNL). A se vedea punctul 28. Din 18 decembrie 2015 

https://www.integritate.eu/Comunicate.aspx?Action=1&NewsId=2076&M=NewsV2&PID


INCOMPATIBILITATE

În perioada exercitării mandatului de consilier local, ECOSERV SIG S.R.L. și APĂ TERMIC TRANSPORT S.A., societăți comercialeînființate de consiliul local al mun. Sighișoara, au încheiat mai multe contracte cu S.C. SIREF S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de asociat)încălcând, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) și (2) din Legea nr. 161/2003

Este un vechi al politicii locale. Fost candidat la postul de primar. Om de afaceri cu largi persepctive. Cu ascensiuni, dar și coborâșuri notabile. Cu fluctuații motivate mai mult sau mai puțin. A declarat că își va prezenta demisia. Așteptăm, așa ar fi decent. Așa cum decent ar fi fost ca și domnii Toth și Burlacu trebuiau să o facă de multă vreme. De multă vreme. Așa ar fi fost decent. Dar când susții până în pânzele albe un penal dovedit (vorbim despre Dăneșan desigur). Nu poți avea pretenții. Pentru că nesimțirea este imensă și interesele personale și de gașcă sunt imense